All about soapberries: A guide to soapberries and how they work

Her på siden har vi samlet alt, du skal vide om sæbebær. Vi svarer på alt fra, hvad sæbebær er, hvordan de virker og hvordan du bruger dem.

Hvad er sæbebær?

 • Sæbebær er frugten fra sæbetræet Sapindus Mukorossi, som primært vokser i Nepal og Indien. 
 • Sæbebær er kendt under mange forskellige navne som vaskebær, sæbenødder, vaskenødder og vaskeskaller. Men frugten er altså teknisk set et bær, selvom det f.eks. kaldes for sæbenødder. 
 • Sæbebær indeholder store mængder af naturlige sæbestoffer, der hedder saponiner. Og faktisk er saponinerne bærrenes eget beskyttende værn imod insekter, skadedyr og skadelige bakterier og vira. 
 • Bærrene indeholder så meget sæbe, at de i århundrede har været brugt til naturlig tøjvask, rengøring og personlig pleje. Når sæbebær kommer i kontakt med vand, smelter den naturlige sæbe nemlig ud af bærrene og danner det fineste bløde sæbeskum. 
 • Sæbebær er et 100% naturligt alternativt til traditionelt vaskemiddel. Det indeholder ingen tilsætningsstoffer, enzymer, parfume eller andre allergifremkaldende stoffer, der er skadelige for hud eller miljø. Men består udelukkende af rene tørrede bær direkte fra sæbetræet. Sæbebær er altså et vaskemiddel til dig, der ikke kan få det naturligt nok. Eller til dig, der har sart hud eller allergi, og måske har svært ved at tåle selv neutrale og allergimærkede vaskemidler. 
sæbebær der ligger på vaskepose fra care by nature der tilbyder naturligt vaskemiddel sæbe bær også kaldet vaskebær sæbenødder og vaskenødder

På billedet ses tørrede og udkernede sæbe bær fra Care by Nature. Du kan se sæben inde i bærrene, der skinner som en fin blank hinde i lyset. 

Sæbebær til tøjvask: Hvordan virker sæbebær som vaskemiddel? 

Rent vand har i sig selv en begrænset vaskeevne, og derfor tilsætter man vaskemidler, der indeholder overfladeaktive stoffer, der også kaldes tensider eller detergenter. De er med til at løsne partikler og skidt fra fibrene i tøjet og binde sig til det, så det bliver skyllet ud af tøjet med spildevandet fra vaskemaskinen.

I de traditionelle vaskemidler er syntetiske tensider/detergenter en nøgleingrediens. Men de findes faktisk også i naturlig form - bl.a. i sæbebær.

Sæbebær har et meget højt indhold af saponiner, der er en 100% naturlig detergent. Saponiner i sæbebær er opbygget af både vandopløselige (hydrofile) og fedtopløselige (hydrofobe) molekyler. Når vi vasker tøj med sæbebær frigives saponinerne i vandet under vasken og binder sig til støv, smuds, olie, fedt osv., og transporterer snavset/partiklerne i tøjet væk - ligesom tensider - og helt uden behov for andre tilsætningsstoffer.

Flere studier har desuden påvist, at saponiner har antimikrobielle og antibakterielle egenskaber og at de kan indgå som ingrediens i behandling af hudsygdomme som psoriasis og eksem. Saponinerne i sæbebær kan altså skånsomt og naturligt rengøre tøjet for hverdagens snavs og skidt. 

Fordelene ved at vaske tøj med sæbebær 

 • 100% rent naturprodukt høstet direkte fra træerne.
 • Ultra skånsomme og allergivenlige - ideelle til børn og folk med allergier, hudlidelser eller følsom hud.
 • Billigste vaskemiddel på markedet pr. vask (0,5 - 0,7 kr pr. vask).
 • Drøje i brug (500g = 180+ vaske) Kan forgå 100% i naturen efter brug – zero waste produkt.
 • Indeholder ikke tilsætningsstoffer eller kunstige kemikalier.
 • Enzymfrit vaskemiddel.
 • Ideelle til vask af uld og silke.
 • Høstet vildt under under fair forhold.
 • Kan bruges i hele husholdningen som vaskemiddel, rengøringsmiddel, shampoo, kropssæbe, og meget mere.  

Hvem har gavn af at bruge sæbebær? 

Før vores grundlægger Camilla skiftede fra traditionelt vaskemiddel til sæbebær, oplevede hun, at hendes yngste søn fik forskellige former for allergi, eksem, udslet og kløe fra resterne af vaskemiddel i vores tøj. Selvom hun brugte neutralt vaskemiddel uden parfume, som var mærket med diverse allergi-certificeringer, slog han ud.

I desperation for at finde en løsning, fandt Camilla frem til de finurlige vaskebær og troede næsten ikke, det kunne passe. Kunne et bær virkelig vaske tøj rent? Det lød jo helt skørt! Men i desperation for at finde produktet, der var skånsomt nok, blev vaskebærrene testet af. Og resultatet talte for sig selv. Tøjet blev rent. Og ikke nok med det. Så har hverken hun eller sønnen ikke oplevet hudirritation fra vasketøjet siden.

Sæbebær er altså et vaskemiddel til dem, der ikke kan få det skånsomt eller naturligt nok. Til dig, der er træt af overflødig kemi i hverdagen og gerne vil finde et produkt, der både er godt for huden og for naturen. Med sæbebær får man nemlig et produkt, der kan forgå 100% i naturen efter brug. Man behøver ikke være allergiker for at bruge sæbebær, men mange allergikere er glade for at bruge dem, fordi de endelig har fundet et produkt, de ikke slår ud af. 

Sådan vasker du tøj med sæbebær? 

Når du køber en pose Care by Nature sæbebær, følger der små vaskeposer med af ubleget bomuld, som du skal bruge, når du skal vaske tøj med bærrene. 

 • Placér hvad der cirka svarer til skallerne fra 5-6 hele bær i den medfølgende lille bomuldspose. Det kan både være hele, halve og kvarte skaller. 
 • Luk posen godt med en knude og læg så vaskeposen direkte ind i vasketromlen sammen med tøjet. Den skal IKKE i sæbeskuffen.
 • Hvis der er pletter på noget af tøjet, skal du behandle pletterne med pletfjerner inden vask. Sæbebær er et 100% naturprodukt og indeholder ikke tilsatte ingredienser til pletfjerning.
 • Start din vaskemaskine og vask som du plejer.
 • Jo højere temperatur du vasker med, jo mere sæbe smeltes ud af bærrene.

  Vasker du på 30 grader, kan du bruge bærrene ca. 5 gange i vaskemaskinen.
  Vasker du på 40-60 grader, kan du bruge bærrene ca. 4-5 gange i vaskemaskinen.
  Vasker du på 60-90 grader, kan du bruge bærrene ca. 1-3 gange i vaskemaskinen.
 • Tag tøjet ud af vaskemaskinen så hurtigt som muligt, når den er færdig. Og hæng vaskeposen med sæbebær til tørre, hvis du ikke skal vaske igen med det samme. 

Hvornår skal sæbebærrene skiftes ud med nye? 

Du kan se på sæbebær, når der ikke er mere sæbe tilbage i dem, når du åbner vaskeposen. Hvis bærskallerne er blevet tynde, blegere i farven og ikke har mere af den skinnende hinde tilbage på indersiden. Så er de klar til at komme i komposten, biospanden eller direkte i dit blomsterbed. 

 • Jo højere temperatur du vasker med, jo mere sæbe smeltes ud af bærrene.

  Vasker du på 30 grader, kan du bruge bærrene ca. 5 gange i vaskemaskinen.

  Vasker du på 40-60 grader, kan du bruge bærrene ca. 4-5 gange i vaskemaskinen.

  Vasker du på 60-90 grader, kan du bruge bærrene ca. 1-3 gange i vaskemaskinen.

Se med her på videoen, hvor vi viser, hvordan du kan se på dine sæbebær, hvornår de skal skiftes.  

Hvilke temperaturer er bedst at vaske med? 

Sæbebær virker til vaske i alle temperaturer fra 30-90°C. Jo varmere vask, jo hurtigere skal du skifte dine bær ud.

Vasker du i koldt vand, kan du med fordel lægge sæbebærrene i blød i lunt vand inden vask og hælde vandet fra i vaskemiddelskuffen.  

Virker sæbebær til alt slags vasketøj? 

Sæbebær er ideelle til den almindelige kulørte vask fra 40-60°C. De indeholder ikke tilsætningsstoffer, der slider på hverken tøjets farve eller kvalitet, så derfor vil sæbebær bevare farven i kulørt tøj rigtig fint.

Sæbebær er dog ikke ideelle til hvid vask, hvis man gerne vil bevare den hvide farve over tid. De naturlige bær indeholder ingen blegemidler eller optisk hvidt, så det hvide vasketøj vil få et gråligt skær over tid og ikke se så klart ud mere, hvis du bruger sæbebær.

Meget plettet kogevask kan også være udfordrende for bærrene, da de ikke indeholder pletfjernende ingredienser, der hjælper med de svære pletter på karklude og viskestykker. Så her anbefaler vi at bruge en pletfjerner inden vask eller evt. at lægge det meget plettede tøj i blød med lidt pletfjerner.

Dog kan du godt bruge sæbebær til disse typer vaske, hvis du ikke går op i f.eks. skinnende hvidt vasketøj. Men vi anbefaler generelt, at du bruger dem til din normale kulørte tøjvask og uldvask. 

Et enzymfrit vaskemiddel, der er genialt til uld og silke

De fleste af os ved måske allerede, at vi skal passe lidt ekstra på, når vi vasker fine materialer som uld og silke. Men hvordan gør vi egentlig det?

Silke og uld er naturmaterialer, som består af protein - og det er netop derfor, de er ekstra udsatte ved vask. ⁠ Almindeligt vaskemiddel indeholder nemlig enzymer, som nedbryder proteiner. Enzymerne i almindeligt vaskemiddel vil derfor slide på fibrene i uld og silke og over tid ødelægge materialet.

Sæbebær er på den anden side et helt enzymfrit vaskemiddel, hvilket gør det ideelt til vask af sarte naturmaterialer som uld og silke. ⁠ Oveni hatten fjerner sæbestofferne i sæbebær heller ikke lanolinen fra uld, som er med til at gøre uldtøj selvrensende, så det ikke skal vaskes lige så ofte. Det er en ægte win-win!⁠ 

Skal sæben ikke skylles ud i skylleprogrammet? 

Posen med sæbebær skal lægges ind i vasketromlen sammen med tøjet, og derfor er sæbebærrene med under hele vasken og skylles ikke ud med skylleprogrammet. Men det behøver den faktisk heller ikke at blive med sæbebær.

Konventionelt vaskemiddel er nødt til at blive skyllet ud, da det indeholder enzymer, parfume og anden kemi, som kan være allergifremkaldende og som desuden slider på fibrene i tøjet, hvis det bliver siddende.

Saponinerne i sæbebær er helt uskadelige og efterlader ingen sæberester i tøjet ved vask. Saponiner bryder overfladespændingen i vandet og trækker snavs ud og væk fra tøjfibrene. Du kan derfor roligt lade bærrene blive i maskinen under hele vasken eller vælge helt at droppe skylleprogrammet, hvis din vaskemaskine tillader det. Dermed sparer du både vand og strøm.   

Virker knækkede sæbebær også? 

Sæbebær er præcis, som de skal være, om de er hele eller knækkede i mindre stykker. Vores bær er bearbejdet manuelt i Nepal og er derfor uens i størrelse samt om de er hele eller itu.

Bærrene tørres i solen og kernen indeni fjernes ved håndkraft. Derfor vil skallen altid være lidt åben eller helt knækket over. Den største koncentration af sæbestoffer sidder på indersiden af skallen, så det er faktisk en god ting, at mange af skallerne er itu og åbne, da sæben så flyder bedre ud.

Du tager bare antal knuste og hele skaller, der tilsammen svarer til ca. 5 hele bær. Du kan ikke overdosere med sæbebær, så det kommer sig ikke så nøje. 

knækkede sæbebær fra care by nature som er et naturligt vaskemiddel uden parfume der vasker tøjet rent med rene vaskebær der kaldes sæbenødder og vaskenødder

Hvad gør jeg, hvis jeg har meget hårdt vand med kalk? 

Hvis du har meget hårdt vand, kan du med fordel tilføje et bær eller to ekstra i din vaskepose i vaskemaskinen. Ligesom man også skal have en større dosis almindeligt vaskemiddel, når man har hårdt vand.

Derudover anbefaler vi at bruge lidt husholdningseddike fortyndet med vand i hullet til skyllemiddel i sæbeskuffen, da eddike er genialt til at opløse kalk og andre mineraler og gøre tøjet lækkert blødt.

Du kan se vores hjemmelavede opskrift på skyllemiddel her:  

Vasker sæbebær rent? 

Testinstitutter laver med jævne mellemrum test af vaskemidler. Disse tests måler typisk kun på vaskemidlernes evne til at fjerne de allermest genstridige pletter fra tekstiler, og ikke på evnen til at fjerne anden smuds og rengøre. Derfor scorer både sæbebær og de lidt mere miljøvenlige traditionelle vaskemidler ofte lavt i sådanne tests.

Hvad sådan en test overser er, at størstedelen af det tøj, vi vasker til daglig, ikke har genstridige pletter på sig. Derfor er der ingen grund til, at vi skal vaske alt vores tøj i vaskemiddel, som nærmere kan klassificeres som flydende pletfjerner grundet de mange ekstra kemikalier. Svære pletter skal altid forbehandles med sulfo eller pletfjernere, og så kan vaskemidlet fint klare resten. Der er jo ingen grund til at pletfjerne et helt stykke tøj, hvis der ikke er en plet.

Hvis tøj skal kunne klassificeres som mikrobiologisk rent, anbefaler Sundhedsstyrelsen vask ved 60°C grader eller derover - og det er uanset hvilket vaskemiddel, du bruger. Hvis der er blod, afføring, diarré eller opkast på vasketøjet, anbefaler Sundhedsstyrelsen at vasketemperaturen bør være mindst 80°C uanset hvilket vaskemiddel, du bruger.

Kort sagt: sæbe (som sæbebær indeholder) gør rent, varme dræber bakterierne. Enzymer, optisk hvidt, blegemiddel og andre kemikalier (som du finder i almindeligt vaskemiddel) gør ikke rent, men virker pletfjernende (og kan være skadeligt for hud, tekstiler og ikke mindst miljø).  

Lav også let flydende vaskemiddel af sæbebær 

Du kan koge sæbebær i vand og få en koncentreret flydende sæbe, som du kan bruge som flydende vaskemiddel. Det tager kun omkring 20 min. at lave og sæbebasen kan bruges både i vaskemaskinen eller til at lave andre produkter til rengøring eller personlig pleje.

- Kog 10 sæbebær i 1 liter vand i 20-30 min.
- Filtrer sæben igennem et klæde og kom den på flaske.
- Brug 1 dl sæbe pr. vask.

Find den fulde opskrift på flydende vaskemiddel af sæbebær her.

Har sæbebær en duft? 

Sæbebær er et duftneutralt vaskemiddel uden parfume, og derfor vil du heller ikke opleve en parfumeret duft, når du vasker med dem. Bærrene kan dufte lidt frugtigt eller honningagtigt, men det er bærrenes naturlige duft.

Hvis du gerne vil have dit tøj til at dufte af noget lækkert, kan du tilføje ca. 5 dråber af vores vaskedufte i din skyllemiddelskuffe. De er blends af rene æteriske olier og får vasketøjet til at dufte super. 

naturlig vaskeduft til vasketøjet der giver en naturlig duft til tøjet uden at bruge skyllemiddel men kun rene æteriste olier fra care by nature

Kan jeg bruge skyllemiddel med sæbebær? 

Vi anbefaler ikke at bruge traditionelt skyllemiddel med sæbebær, da skyllemiddel efterlader en klistret hinde på tøjet og på bærrene, som sæbebær kan have svært ved at opløse.

Vi bruger ikke traditionelt syntetisk skyllemiddel fordi:

 • Det indeholder en stor mængde svære allergifremkaldende stoffer som parfume, farvestoffer og tensider, der bliver siddende i tøjets fibre og er i kontakt med huden hele dagen.
 • Hvis du bruger skyllemiddel, når du vasker dine håndklæder og viskestykker, så risikerer du, at de mister sugeevnen, fordi der dannes en belægning.
 • Det kan tilstoppe rørene i vaskemaskinen, fordi det er så klæbrig en substans, at det ophober klumper af snavs, skidt og hår, der sætter sig fast sammen med skyllemidlet inde i rørene.
 • Det er med til at forurene vandmiljøet.

I stedet for skyllemiddel kan du bruge klar husholdningseddike, som fungerer super sammen med sæbebær, er bedre for vaskemaskinen, huden og tøjet. Find vores opskrift på skyllemiddel af eddike længere oppe i indlægget. 

Er sæbebær et bæredygtigt vaskemiddel? 

Vores økologiske sæbebær fra Care by Nature gror vildt på små private og kollektivt ejede jordlodder i Himalayabjergene i Nepal. Bærrene høstes én gang om året af lokalbefolkningen, tørres af solens stråler og udstenes ved håndkraft. Der anvendes ingen former for sprøjtemidler eller lignende og bærrene er ikke forarbejdede på nogen måde udover tørring. Det bliver vist ikke mere naturligt end det.

De tørrede bær sendes i løsvægt til Danmark på skibe, som er den mest CO2-venlige transportform af gods. Så selvom afstandene er store, er omkostningerne ved produktionen lav. Vi har beregnet, at det giver en CO2-udledning, der svarer til 0,12 kg. CO2 pr. pose sæbebær. Til sammenligning koster det 0,13 kg CO2 at køre 1 km i bil.  

Er der forskel på sæbebær? 

Ja der er faktisk kæmpe forskel på kvaliteten sæbebær fra forskellige mærker. køber du sæbebær fra en producent, der ikke har helt styr på produktionen og produktet, kan du risikere at få købt sæbebær, hvor halvdelen af vægten viser sig at være kerner inde i bærrene, så du selv skal knække bærrene åbne og pille kernerne ud inden vask.

Derudover er der stor forskel på mængden af sæbe i bærrene. I det specifikke område, vi får vores sæbebær fra, er indholdet af saponiner ca. 49%. Praktisk set betyder det flere vaske pr. bær, hvilket betyder at en vask i gennemsnit koster 0,55 kr. Til sammenligning indeholder sæbebær fra den østlige del af Nepal blot op til 39% saponiner.

På videoen herunder har vi fundet en pose sæbebær, der umiddelbart virker meget billigere end Care by Nature sæbebær pr. gram. Men som du kan se, er de hverken udkernede, rengjorte eller har den smukke ravfarve, der er kendetegnet for et frisk og saftigt bær fyldt med sæbe. Tænk hvis din første oplevelse med sæbebær var en pose fra det billige mærke… Ville du så være glad for at bruge det og have lyst til at anbefale det til dine nære? 

Sådan kommer du bedst i gang med tøjvask med sæbebær

Prøvepose med sæbebær og vaskeanvisning vedhæftet foran beige baggrund i naturligt lys
En håndfuld Care by nature sæbebær, der ligger i håndfladen af flad hånd foran hvid stofbaggrund
Prøvepose med sæbebær og vaskeanvisning vedhæftet foran beige baggrund i naturligt lys
En håndfuld Care by nature sæbebær, der ligger i håndfladen af flad hånd foran hvid stofbaggrund

Til dig, der vil prøve sæbebær først

Sample Bags with Soapberries

10,00 kr

If you are one of those who have not tried soapberry yet and are a little curious about nature's detergent and whether it works for you, we have made small sample bags of soapberry so you can easily test them out. And they are also super cute as small sustainable gifts. 

The bag contains soapberry shells, which correspond to 5 whole berries. It extends to approx. 4-5 washes at 40 degrees. You will find washing instructions included in the purchase. 

Til dig, der vil starte med sæbebær

Sæbebær i lys stofpose fra Care by Nature foran lys beige væg
sæbebær fra care by nature der ligger i vand og skummer op med helt naturlig sæbe inde fra sæbe bær som kan bruges som naturligt vaskemiddel til tøjvask og rengøring
Ravfarvede sæbebær fotograferet oppefra placeret på vaskepose i ubleget bomuld og mørk hør
Vaskepose i ubleget bomuld fra Care by Nature med sæbebær foran og beige væg i baggrunden
Lille bomuldspose med sæbebær, der holdes i hånd, der er på vej til at lægge posen ind i vasketromlen på en vaskemaskine med mørkt tøj indeni
Et care by nature sæbebær holdt imellem tommelfinger og pegefinger på hånd foran grøn naturbaggrund
Sæbebær i lys stofpose fra Care by Nature foran lys beige væg
sæbebær fra care by nature der ligger i vand og skummer op med helt naturlig sæbe inde fra sæbe bær som kan bruges som naturligt vaskemiddel til tøjvask og rengøring
Ravfarvede sæbebær fotograferet oppefra placeret på vaskepose i ubleget bomuld og mørk hør
Vaskepose i ubleget bomuld fra Care by Nature med sæbebær foran og beige væg i baggrunden
Lille bomuldspose med sæbebær, der holdes i hånd, der er på vej til at lægge posen ind i vasketromlen på en vaskemaskine med mørkt tøj indeni
Et care by nature sæbebær holdt imellem tommelfinger og pegefinger på hånd foran grøn naturbaggrund

Soapberries - Hypoallergenic and Natural Detergent (500g)

129,00 kr

Til dig, der vil have et kit med flere ting

Vaskesæt fra Care by Nature med sæbebær, uldkugler, vaskeduft og pletfjerner i naturlige farver foran lys beige væg
Vaskesæt fra Care by Nature med sæbebær, uldkugler, vaskeduft og pletfjerner i naturlige farver foran lys beige væg
Vaskesæt fra Care by Nature med sæbebæri bomuldspose, vaskeduft i hvid glasflakon, pletfjerner i pap emballage samt hvide uldkugler fotograferet fra siden placeret ovenpå egetræsplanke

Natural Laundry Kit With Soapberries From Care by Nature

379,00 kr
Vaskeduftene Summer Garden og Forest fresh fra Care by Nature foran beige baggrund og hvidt bord
Vaskeduftene Summer Garden og Forest fresh fra Care by Nature foran beige baggrund og hvidt bord
To vaskedufte fra Care by Nature i hvide flakoner fotograferet oppefra på beige stof med hvide blomster i vase
duftsæt med naturlige vaskedufte fra care by nature hvor du får begge dufte forest fresh og summer garden i et samlet sæt
duftsæt med 2 vaskedufte fra care by nature forest fresh og summer garden
Hænder der holder vaskeduften summer garden og drypper den naturlige duft til vasketøjet ned i skyllemiddelskuffen
Vaskeduftene Summer Garden og Forest fresh fra Care by Nature samt papemballage foran beige baggrund i naturligt lys

Scent Kit With 2 Laundry Scents From Care by Nature

198,00 kr
sæbebær i stofpose og effektiv pletfjerner i papiremballage fra care by nature foran en beige baggrund
sæbebær i stofpose og effektiv pletfjerner i papiremballage fra care by nature foran en beige baggrund
Pletfjernerstift i åben pap-emballage placeret ovenpå lyseblå bomuldsskjorte med vaskepose i ubleget bomuld i baggrunden
Hånd der holder sæbebær fotograferet oppefra med lyserød hør i baggrunden

Starter Kit With Soapberries

168,00 kr
Vaskesæt fra Care by Nature med hvide uldkugler, sæbebær i stofpose, naturlig pletfjerner, to vaskedufte og husholdningseddike foran beige baggrund
Vaskesæt fra Care by Nature med hvide uldkugler, sæbebær i stofpose, naturlig pletfjerner, to vaskedufte og husholdningseddike foran beige baggrund
Vasketøjskurv med hjemmestrikket børnetøj i naturfarver samt sæbebær, vaskedufte, uldkugler og pletfjerner fotograferet oppefra

The Ultimate Laundry Kit With Soapberries

480,00 kr

Du kan bruge sæbe bær til meget mere end tøjvask

Sæbe bær er på grund af deres høje indhold af naturlige sæbestoffer geniale til al slags rengøring og personlig pleje. Ved at koge bærrene op med vand smeltes de naturlige og antibakterielle sæbestoffer ud af skallerne.

Afkoget giver dig en koncentreret flydende sæbe, som kan bruges til alt fra rengøring, opvask, krops- og håndsæbe til shampoo, barberskum og meget mere. Kun fantasien sætter grænser. 

Vores opskrifter med sæbebær:

Lav hjemmelavede sæber til rengøring og personlig pleje

Hjemmelavet flydende sæbe af sæbebær fra care by nature til naturlig tøjvask med natuligt vaskemiddel af sæbe bær der også kaldes vaskebær sæbenødder og vaskenødder

Recipe for soapberry liquid soap - basic soap

Hjemmelavet shampoo af sæbebær fra care by nature til naturlig thårvask med natulig shampoo af sæbe bær der også kaldes vaskebær sæbenødder og vaskenødder

Homemade soapberry shampoo - recipe

Hjemmelavet flydende vaskemiddel af sæbebær fra care by nature til naturlig tøjvask med natuligt vaskemiddel af sæbe bær der også kaldes vaskebær sæbenødder og vaskenødder

Homemade liquid soapberry detergent