Hjemmelavet flydende håndsæbe / shower gel af sæbebær

Skrevet af Rikke Macijowski Nielsen d.

Denne hjemmelavede flydende sæbe af sæbebær kan bruges både som håndsæbe og shower gel. Den er perfekt til dem med følsom og tør hud, og du bestemmer selv, om den skal være med eller uden duft. 

Du skal bruge:  

  • Afkog af sæbebær (Obs. UDEN citronsyre)  
  • Stivelsesmiddel – f.eks. guargummi eller xanthangummi  
  • Skål og stavblender/elpisker  
  • Beholder   

Sådan laver du hjemmelavet flydende håndsæbe eller shower gel af sæbebær 

1. Følg vores simple opskrift på et koncentreret afkog af sæbebær i vand (grundsæbe). Det er super let og kræver kun, at du simrer sæbebær i en gryde med vand.

hjemmelavet sæbe af sæbebær der koger i en gryde for at lave flydende sæbe af sæbebær

2. Efter du har drænet og afkølet grundsæben, skal der tilsættes et naturligt stivelsesmiddel for at give sæben den rette konsistens. Vi anbefaler guargummi eller xanthan gummi, men du kan også anvende majsmel eller agar agar. Alle disse ingredienser er naturlige og findes i din lokale helsebutik eller f.eks. Matas.

Tilsæt maks. 1 tsk stivelsesmiddel pr. Halve liter grundsæbe. Mængden af pulver og dermed konsistensen af den flydende sæbe afhænger af, hvad du bedst kan lide. Eksperimenter dig frem til, hvad der fungerer bedst for dig.  

3. Blend eller pisk væsken for at undgå klumper. Pisk med håndmixer eller stavblender til der dannes et fint og blødt skum.

4. Stil din skål med skum i køleskabet i nogle timer (evt. natten over), indtil den falder sammen til en gelé.

5. Hæld geleen igennem en tragt over i en beholder - f.eks. med pumpe. Dernæst kan den bruges som normal håndsæbe eller shower gel.

sæbebær opskrift hjemmelavet kropssæbe hjemmelavet showergel håndsæbe af sæbebær der trykkes ud af sæbedispenser emd pumpe

6. Tip! Tilsæt et par dråber af din foretrukne æteriske olie, hvis du vil have en duft. Vi synes, vores vaskeduft Summer Garden med citrus og lavendel er perfekt til håndsæbe.

Obs.

Lav en mængde hjemmelavet flydende håndsæbe, der passer til størrelsen på din husholdning - den skal helst bruges i løbet af 7-10 dage, da det er et helt naturligt produkt uden konserveringsmidler og derfor kan gå i fordærv. 

Hvis du skal bruge den hjemmelavede sæbe af sæbebær til shower gel, kan du med fordel stille den på køl imellem brug. Det forlænger holdbarheden.  

God fornøjelse med din hjemmelavede sæbe!

← Ældre indlæg Nye indlæg →Kommenter