Opskrift på flydende sæbe af sæbebær - grundsæbe

Skrevet af Rikke Macijowski Nielsen d.

hjemmelavet sæbe af sæbebær sæbe

Vores opskrift på hjemmelavet flydende sæbe af sæbebær

Grundsæben af sæbebærrene anvendes til alle de andre opskrifter i vores opskriftunivers. Så det her er din go-to opskrift, der er fundamentet for alle de andre sjove ting, du kan lave af grundsæben.

Vi anbefaler, at du laver en mængde flydende grundsæbe, som du bruger inden for en måned, så den forbliver frisk. 

Sådan laver du et afkog af sæben i sæbebær (flydende grundsæbe)

Du skal bruge:

  • Sæbebær
  • Gryde
  • Gaffel
  • Klæde til dræn
  • Flaske eller anden beholder

Sådan gør du

1.

Tag hvad der svarer til skallerne fra 10 hele sæbebær pr. liter vand. Kog skallerne i en gryde ved middel varme i ca. 20 minutter - pas på, at det ikke skummer over. Når det har kogt færdigt, skal vandet være ravfarvet (eller nærmest ligne øl med skum på toppen).

sæbebær

 

2.

Brug bagsiden af en gaffel til forsigtigt at presse sæbebærrene mod grydens bund, når de har kogt. Så kommer der ekstra meget sæbestof ud af skallerne.

 

3.

Når væsken er afkølet, skal den drænes gennem et klæde - et gammelt rent viskestykke, en klud eller en pose fra sæbebær kan bruges.

flydende sæbe af sæbebær i glasbeholder

 

4.

Skal grundsæben bruges til rengøring, anbefaler vi at konservere den med citronsyre for at forlænge holdbarheden - så holder den i ca. en måned. Citronsyre er et naturligt konserveringsmiddel, som kan købes i de fleste supermarkeder i afdelingen med bageingredienser. Tilsæt 1 tsk. citronsyre pr. 1/2 liter grundsæbe og rør indtil, det er opløst. Holdbarheden kan forlænges yderligere, hvis grundsæben opbevares i køleskabet. 

OBS: Hvis grundsæben skal bruges til personlig pleje, bruges der ikke citronsyre.

 

5.

Hæld grundsæben på flaske til opbevaring eller transformer den med det samme til en af vores lækre opskrifter på f.eks. hjemmelavet sæbebær hårshampoo eller universal rengøringsmiddel. De brugte bærskaller kan herefter komposteres eller smides i potteplanten.   

God fornøjelse

hjemmelavet sæbebær sæbe af sæbebær

← Ældre indlæg Nye indlæg →



Kommenter