Naturlig universal rengøring af sæbebær

Skrevet af Rikke Macijowski Nielsen d.

Det er super let at lave naturlige og effektive rengøringsmidler af sæbebær selv. Vi elsker personligt, at de hjemmelavede rengøringsmidler giver os muligheden for helt selv at bestemme, hvilke kemikalier, vi omgiver os med i vores hjem, og ikke mindst hvilke ingredienser, vi helt selv vælger at bruge.

Når du laver universalrengøring selv, får du et effektivt rengøringsmiddel, der samtidig skåner huden og miljøet. 

Den flydende universalrengøring af sæbebær fra denne opskrift kan bruges til alt fra gulvvask til skrub af køkken og badeværelse.

Se her, hvordan du laver hjemmelavet rengøringsmiddel af sæbe bær

Sådan laver du flydende universalrengøringsmiddel af sæbebær

Du skal bruge:

Sådan gør du:

1.

Lav let et afkog af sæbebær, som bliver til flydende sæbe. Du tager blot 10 sæbebær og koger dem i 1 liter vand i 20 min og dræner det. Find den fulde opskrift på flydende grundsæbe her. 

 

2.

Bland grundsæben af sæbebær op med 1 del af vores husholdningseddike (10%) til 10 dele grundsæbe (1:10). Hvis du har 1 liter grundsæbe, skal du bruge 1 dl husholdningseddike. 

 

3.

Hvis du vil forlænge holdbarheden, kan du tilsætte citronsyre, som det også er beskrevet i opskriften på flydende grundsæbe. Afkoget af sæbebær er nemlig helt naturlig sæbe unden konserveringsmidler, så det går i fordærv efter et par uger, hvis det hverken står på køl eller er tilsat et konserveringsmiddel. 

 

4.

Tilsæt nogle dråber af vores vaskedufte, hvis du ønsker en frisk duft til rengøringen. Vi anbefaler ca. 1 hel pipette til 1 liter, men prøv dig frem alt efter, hvor meget duft, du vil have. 

 

5.

Hæld væsken på en sprayflaske eller i en anden lukket beholder, og så er du klar til at komme igang med naturlig rengøring!

Skal du bruge blandingen til at vaske gulv med, skal du blande dit universal rengøringsmiddel op 1:10 med vand. Dvs., at hvis du f.eks. har 5 liter varmt vand i din gulvspand, skal du altså blande 5 dl af dit hjemmelavede rengøringsmiddel i. 

Rigtig god fornøjelse!

← Ældre indlæg Nye indlæg →


Kommentarer


 • Har aldrig hørt om sæbebær før og har lige brugt den sidste time på at læse om det og jeg må sige jeg er målløs, jeg skal bestemt i gang med brug af dette i samtlige af jeres opskrifter! Da jeg konstant går og klør herhjemme med alle kemikalier i rengøringens- og vaske produkter!

  Jeg ville lige høre hvor længe kan det færdige produkt holde sig, med konservering med citronsyre?? Og kan man se eller lugte når det er blevet for gammelt?? Samt hvordan skal det opbevares hvis man putter citronsyre i??☺️

  Amanda on
 • @Iris – Ja hvis du bruger den klare lagereddike, ikke den brune :) Og så ville jeg fordoble mængden af eddike, da vores husholdningseddike er 10%. Du kan sagtens fryse ned eller f.eks. konservere med citronsyre, som du ofte finder i bageafdelingen i supermarkederne.

  VH Rikke / Care by Nature

  Care by Nature on
 • Tak for opskriften, som jeg glæder mig til at afprøve. Kan man bruge lagereddike, som er 5%? I så fald i hvilket forhold?

  Et andet spørgsmål: kan man godt fryse blandingen ned og tage op og bruge senere for at forlænge holdbarheden?

  Iris on

Kommenter