Hjemmelavet 100% Naturlig baby sæbe til ekstra følsom hud

Skrevet af Rikke Macijowski Nielsen d.

Denne skånsomme, fugtgivende og bløde skumcreme af sæbebær kan bruges til en blid og allergivenlig baby sæbe til sart babyhud. 

Den er ikke bare super let at lave selv, så du har 100% styr på ingredienserne, men den passer også på guldklumpens ekstra sensitive hud ved at vaske blidt med helt naturlig sæbe fra afkog af sæbebær og fugte den fine bløde hud samtidig.  

Og hvis du som voksen lider af sart og tør hud, er denne milde vask også perfekt til at pleje og rense huden uden allergifremkaldende stoffer og parfume.

baby sæbe til vask af sart og følsom babyhud uden parfume og allergifremkaldende stoffer 100% naturlig baby vask

Baby sæbe - Skal du vaske din baby med sæbe?  

Der findes en række kosmetiske plejeprodukter, som markedsføres særligt til børn og babyer. Men for meget sæbe og shampoo kan irritere den følsomme babyhud, og parfume og konserveringsmidler kan øge risikoen for, at dit barn udvikler allergi. 

Miljøstyrelsen skriver: “Børn har slet ikke brug for de samme mængder kosmetiske produkter som eksempelvis sæbe og shampoo som voksne. (...) Sæbe og shampoo kan udtørre og irritere huden og produkterne kan indeholde parfume, der giver risiko for allergi. Til dagligt er det normalt nok at vaske din baby med lunkent vand og undgå at tilsætte sæbe eller olie til vandet. 

Og vi kunne ikke være mere enige. Børn og babyers hud har til daglig ikke brug for at blive vasket med kemiske sæber og shampooer. I stedet kan huden blidt og naturligt vaskes med vand eller f.eks. denne skånsomme baby sæbe efter behov, hvis den lille er blevet snavset. Baby sæben af sæbebær er helt fri for uønsket kemi og renser mildt uden at irritere eller udtørre den sensitive hud.   

Vores opskrift på naturlig og nærende baby sæbe 

Her får du vores opskrift på den bedste baby sæbe, vi kunne forestille os, der samtidig er lavet udelukkende af naturlige ingredienser, der passer på huden. 

Du skal bruge: 

  • Afkog af sæbebær i vand (se vores lette opskrift her) 
  • Skål og stavblender/elpisker 
  • Naturligt stivelsesmiddel – f.eks. guargummi eller xanthangummi 
  • Lækker nærende olie – f.eks. olivenolie, mandelolie eller kokosolie
  • Lukket beholder til opbevaring 

Sådan gør du:

1. Følg vores simple opskrift på grundsæbe af sæbebær, som er et afkog af sæbebær i vand. Det er super let og kræver kun, at du koger sæbebær i en gryde med vand.

baby sæbe af sæbebær til at vaske sart og følsom babyhud uden parfume og uønsket kemi i babysæben

2. Efter du har drænet og afkølet grundsæben, skal der tilsættes et naturligt stivelsesmiddel for at give babysæben en god konsistens, så den ikke er så flydende som vand.

Tilføj ca. 1 tsk. pr. 1/2 liter grundsæbe. 

Vi anbefaler guargummi eller xanthan gummi, men du kan også anvende majsmel eller agar agar. Alle disse ingredienser er helt naturlige og findes i din lokale helsebutik eller f.eks. i Matas.

3. Tilføj en lækker nærende olie til din lækre baby sæbe - 5 spsk. olie pr. 1/2 liter grundsæbe.

Vi har god erfaring med f.eks. olivenolie, mandelolie eller kokosolie. Men du kan også sagtens bruge andre lækre olier som jojoba, avocado eller arganolie. 

4. Sørg for at blandingen er i en stor skål eller gryde, for nu skal der piskes skum. Brug en stavblender, håndmixer eller lignende til at binde olie og flydende sæbe sammen, så det bliver en emulgeret og luksuriøs sæbecreme.

5. Hæld dernæst den cremede baby sæbe på glas eller en anden beholder med låg. Den er nu klar til brug.

Hvorfor babysæbe af sæbebær?  

Sæbebær, også kaldet sæbenødder eller vaskebær, er bær fra sæbetræet Sapindus Mukorossi, der indeholder store mængder naturlige sæbestoffer, der hedder saponiner.

Mange bruger sæbebær som et 100% naturligt vaskemiddel til tøjvask, som også er godt til dig med allergi eller følsom hud, da sæbebær ikke indeholder kemiske tilsætningsstoffer eller parfume, der kan give allergiske reaktioner (læs meget mere om sæbebær her). Men derimod er sæbebær et helt rent naturprodukt.  

Sæbebær indeholder så meget naturlig sæbe, at du kan koge sæben ud i vand og lave dine egne produkter til rengøring og personlig pleje og komme helt udenom en masse uønsket kemi i hverdagen. Det er både let og billigt at lave sine egne produkter med sæbebær, og så giver det bare en skøn følelse indeni, når man ved, præcis hvad ens produkter indeholder. 

God fornøjelse med din nye lækre baby sæbe af sæbebær! 

← Ældre indlæg Nye indlæg →Kommenter