Opskrift på hjemmelavet barberskum af sæbebær

Skrevet af Rikke Macijowski Nielsen d.

Her får du vores opskrift på en super lækker hjemmelavet barberskum, der ikke bare hjælper med at få barberingen til at glide lidt lettere, men som også mindsker hudirritation, gennemfugter og nærer. 

Det er simpelthen verdens bedste barberskum til sensitiv hud, der har tendens til barberknopper og allergi. Barberskummet er lavet af helt naturlige ingredienser og skummer op takket være naturens egen fantastiske sæbe fra vores sæbebær.  

Barberskummet er super let og hurtigt at lave selv derhjemme, og så er det så skønt at have 100% kontrol over, hvilke ingredienser, man selv kommer i.  

 

hvids skum fra opskrift på hjemmelavet barberskum af sæbebær

Vores opskrift på skånsom og nærende hjemmelavet baberskum 

Her får du vores opskrift på det bedste hjemmelavede barberskum, vi kunne forestille os, der samtidig er lavet udelukkende af 100% naturlige ingredienser, der forkæler huden under barbering.  

Du kan bruge skummet til både barbering på kroppen og i ansigtet. 

Du skal bruge: 

  • Sæbebær 
  • Skål og stavblender/elpisker
  • Naturligt stivelsesmiddel – f.eks. guargummi, xanthangummi eller majsstivelse 
  • Lækker nærende olie – f.eks. olivenolie, mandelolie eller kokosolie 
  • Evt. en velduftende æterisk olie 
  • En lukket beholder til opbevaring 

Sådan gør du: 

1.

Tag din pose med sæbebær med ud i køkkenet og følg vores super simple opskrift på flydende grundsæbe af sæbebær.

Det er super let at lave og er blot svarende til 10 hele sæbebær kogt i 1 liter vand i 20 min. 

Det kræver kun, en gryde med vand og sæbebær. Og imens det simrer, kan du gøre de andre ting klar.  

Obs:

Hvis du blot vil lave en smule barbersæbe og ikke andre hjemmelavede produkter af sæbebær, kan du også sagtens koge en mindre mængde sæbe af gangen – f.eks. 5 bær til 5 dl vand, 2,5 bær til 2,5 dl vand osv. 

Der er nemlig tale om et 100% naturligt produkt, der kan gå i fordærv, hvis du ikke når at bruge det hele efter ca. en uge. Så kog blot den mængde, du kan nå at bruge. 

Vi elsker dog at koge en hel liter og så både lave barbersæbe, shampoo og hjemmelavede rengøringsmidler på samme tid. Du kan se alle vores sæbebær opskrifter her.

Flydende grundsæbe af sæbebær i klar glaskande til at lave hjemmelavet barberskum

Sådan her ser din flydende sæbe ud, når den er kogt færdig. 

2.

Efter du har drænet og afkølet grundsæben, skal du tilsætte et naturligt stivelsesmiddel for at give barberskummet en tykkere konsistens. Ellers er det flydende som vand.

Tilføj ca. 1 tsk. stivelse pr. 1/2 liter grundsæbe. 

Vi anbefaler guargummi eller xanthan gummi, men du kan også anvende majsmel eller agar agar. Alle disse ingredienser er helt naturlige og kan f.eks. findes i din lokale helsekostbutik eller i Matas. 

3.

Tilføj en lækker nærende olie til dit hjemmelavede barberskum for at forkæle huden.

Brug 5 spsk. olie pr. ½ liter grundsæbe. 

Vi har god erfaring med f.eks. olivenolie, mandelolie, jojobaolie eller kokosolie. Men du kan også sagtens bruge andre lækre olier som avocadoolie eller arganolie. 

Du skal blot eksperimentere, hvilken olie, der fungerer bedst til din hud ift., hvor du skal bruge barberskummet. 

F.eks. kan der være forskel på, hvor fed en olie din hud kan lide på benene i modsætning til ansigtet. Vælg din egen yndlingsolie, din hud elsker.  

4.

Dette step kan udelades, hvis du har følsom hud eller parfumeallergi.

Men hvis du ønsker en skøn duft i dit hjemmelavede barberskum, kan du tilføje et par dråber lækker æterisk olie. Tea tree olie er godt til barberskum, da det både virker antibakterielt og beroligende på huden. 

Ellers kan du prøve vores færdige blandinger af lækre aromatiske æteriske olier, som vi selv bruger, når vi laver barberskum.  

5.

Sørg for at blandingen er i en stor skål eller gryde, for nu skal det piskes til et lækkert cremet skum. Brug gerne en stavblender, håndmixer eller lignende til at binde olien og den flydende sæbe sammen, så det bliver en emulgeret og super blød og luksuriøs barbercreme.

6.

Fyld dernæst dit cremede barberskum på glas eller i en anden beholder med låg. Den er nu klar til brug.

 

God fornøjelse!  

← Ældre indlæg Nye indlæg →Kommenter