Om vores

Ansvarlige produktion

Af uldtørrebolde

Mulesing fri og Fair Trade uld

Ulden i vores tørrebolde er 100% mulesing fri.

Mulesing er en voldsom og smertefuld metode, foreavlere bruger til at forhindre spyfluer i at lægge æg omkring fårenes bagende. Store stykker hud fra fårenes bagdel fjernes med en saks, og indgrebet foretages uden bedøvelse.

Vi går på ingen måde ind for den form for dyremishandling, så derfor bruger vi kun mulesing fri og Fair Trade uld i vores uldprodukter. 

Mere lokal uld

Vores uldtørrebolde bliver filtet i samarbejde med en lokal partner, som laver uldprodukter af ren uld i Nepal. De leverandører, vores uldpartner tidligere har købt ud af, bruger gerne uld fra får i New Zealand, som derefter blev transporteret hele vejen til produktionen i Nepal.

gennem vores samarbejdspartner fandt vi dog ud af, at der i regionen, hvor vores sæbebær gror, i forvejen går får. Hvorfor ikke slå to fluer med et smæk og erstatte noget af den New Zealandske uld med den lokale uld?

Da vores partner skulle starte produktionen med lokal uld op, viste det sig, at nepaleserne kun holdt får som slagtekvæg og ikke brugte ulden som ressource. Ved at oplyse fåreavlerne om det spildte potentiale, besluttede de i fællesskab at lære, hvordan man klipper får, så de kunne gøre det til en ekstra forretning. Samtidig sparede det vores partner - og nu også os - for en masse ekstra arbejde og transport.

Det er ulden fra dette gode initiativ, du finder i vores tørrebolde. Vores ambition er at øge mængden af lokal uld år for år. Det er lykkedes os at garantere, at tørreboldene består af minimum 20% lokal nepalesisk uld. Men vi drømmer om og arbejder for at nå 100%!

Vores arbejde med

Kvinder i Nepal

Ulden filtes til vores fine tørrebolde af skønne nepalesiske kvinder, som arbejder under ordentlige vilkår. I vores produktion i Nepal er vores fokus nemlig på at løfte vores medsøstre op, så det bliver lidt sjovere at være kvinde i et fattigt udviklingsland, hvor kvinder generelt har det så meget sværere.

I Nepal går kvinderne kortere tid i skole (hvis de overhovedet kommer i skole), bliver ofte gift væk inden de er 18 år eller skal tage sig af familien.

Det er et kæmpe ressourcetab.

For adskillige studier har nemlig vist, at nøglen til vækst og udvikling i fattige lande, ligger i at investere i kvinder og piger. Statistisk set investerer kvinder i udviklingslande nemlig op til 90% af deres indkomster til deres familie, deres børn, deres helbred og uddannelse - hvor mænd, kun investerer 30-40% til sammenligning.

Så det er faktisk ikke helt ligegyldigt, om man ansætter kvinder eller mænd i et udviklingsland, hvis det virkelig skal batte noget.

Vi beder derfor meget specifikt vores nepalesiske samarbejdspartnere om at ansætte kvinder i produktionen, så vi kan give en håndsrækning til de skønne power-kvinder i Nepal. Og det er altså ikke fordi, vi ikke kan lide mænd (for det KAN vi!!). Men derimod fordi, det simpelthen gør en enorm forskel for konstruktiv udvikling.

Og vi er umådelig stolte af at have fundet nogle fantastiske samarbejdspartnere, der deler vores vision om mere empowerment til nepalesiske kvinder og som tør gå forrest ift. ligestilling og vise vejen.

Vil du have ren kærlighed i din indbakke?

I vores nyhedsbrev tager dig med helt om bag kulissen. Kom med på tur til vores produktion i magiske Nepal, lad os inspirere dig til velvære med god samvittighed og vær blandt de første til at se, når vi lancerer nye produkter, konkurrencer eller rabatkoder.

Vi glæder os sådan til at have dig med helt tæt på vores rejse.

*Ved at tilmelde dig, accepterer du at modtage markedsføring på e-mail - samt vores persondata politik. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet igen