Læs alt om Sapindus Mukorossi - Sæbetræet

Skrevet af Rikke Macijowski Nielsen d.

Sæbetræet Sapindus Mukorossi, også kendt som sæbebærtræet, er et træ, der vokser i bjergene i tropiske og subtropiske områder i Indien, Nepal og andre dele af Asien. Det er en stedsegrøn plante, der når en højde på op til 15 meter, og det har store, grønne blade og hvide eller lyserøde blomster.

Træets bær - sæbebær - har i århundreder været brugt i gammel traditionel medicin og som et alternativ til syntetisk sæbe og vaskemiddel på grund af sine rengørende egenskaber.

Sapindus Mukorossi kaldet sæbetræet med sæbebær der vokser på sæbe træet

Sæbebærrene, der vokser på Sapindus træet, indeholder naturlige sæbestoffer, der hedder saponiner, der naturligt producerer sæbeskum, når de kommer i kontakt med vand. Navnet saponin stammer fra latin sapo: sæbe.

Sådan bruger du sæbebærrene fra Sapindus Mukorossi

Der er mange måder, man kan bruge sæbebærrene fra sæbetræet Sapindus Mukorossi på. 

Naturens vaskemiddel direkte fra Sapindus Mukorossi træerne

En af de mest almindelige måder er at bruge de tørrede bær som et naturligt vaskemiddel til at vaske tøj med. Læs her, hvordan man bruger sæbebær fra Sapindus Mukorossi her

Der er mange fordele ved at bruge sæbebær fra Sapindus Mukorossi i stedet for kommercielle sæber og vaskemidler. For det første er det naturligt og økologisk, så det er godt for miljøet og ikke belaster vandmiljøet med syntetiske kemikalier. Det er også godt for huden, da det ikke tørrer ud og irriterer. Bærrene er også hypoallergeniske, så det er et godt vaskemiddel til dem med følsom hud eller allergi over for traditionelt vaskemiddel.

Care by nature vaskebær fra Sapindus Mukorossi sæbetræet til naturlig tøjvask med naturligt vaskemiddel

Kog bærrene til flydende sæbe til rengøring, vask og personlig pleje

Man kan også lave hjemmelavet flydende sæbe ved at koge 10 sæbebær i en liter vand i 20 min. Sæbevandet kan derefter bruges som et naturligt rengøringsmiddel, flydende vaskemiddel og til rengøring af overflader i hjemmet. 

Udover at bruge bærrene som rengøringsmiddel og til tøjvask, kan de også bruges i plejeprodukter til krop og hår. Når du har kogt sæbebær i vand, kan du bruge sæbevæsken til naturlig og mild shampoo og som en naturlig måde at bekæmpe skæl og tør hovedbund på. Sæben kan også bruges til skånsom kropsvask, barbering og meget mere. 

Du kan finde alle opskrifterne her.  

Bær med superpower

Alt i alt er bærrene fra sæbetræet Sapindus Mukorossi et utroligt alsidigt og multifunktionelt naturprodukt, der kan bruges til mange forskellige formål. Det er et fremragende valg for dem, der ønsker en mild og økologisk sæbe til tøj, hår og hud, samt for dem, der bare ikke kan få nok af det naturlige og gerne vil skære ned på hverdagskemien.

← Ældre indlæg Nye indlæg →Kommenter